Fysioveld in beweging

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich heeft verdiept in het onderzoeken en behandelen van patiënten met sportgerelateerde klachten en blessures. Daarnaast is de sportfysiotherapeut gespecialiseerd in het begeleiden van revalidatietrajecten. U kunt hierbij denken aan zowel korte trajecten (lichte enkelverzwikking) als lange trajecten (voorste kruisband reconstructie). 

Vaak gaan klachten samen met beperkingen tijdens het dagelijks functioneren en tijdens het bewegen/sporten. Heeft u geen klachten of beperkingen maar wil u juist klachten voorkomen? Ook dan bent u bij de (sport-)fysiotherapeut aan het juiste adres.

Veel voorkomende klachten die wij behandelen zijn:

Intake

Tijdens de eerste afspraak worden er allerlei vragen gesteld met betrekking tot uw klacht: waar heeft u klachten? Wanneer heeft u klachten? Zijn er mogelijkheden die u kan doen om de pijn te verergeren of juist te verminderen? Waar denkt u zelf dat de klachten vandaan komen? Nadat er een duidelijk beeld is ontstaan van uw klachten wordt er een onderzoek uitgevoerd. Tijdens het onderzoek worden allerlei testen en bewegingen uitgevoerd. Na het vraaggesprek en het onderzoek bespreken wij de uitkomsten van het onderzoek, zodat u op de hoogte bent van de oorzaak van uw klachten.

Behandeling

Wanneer de klachten in kaart zijn gebracht kan er een specifiek behandelplan opgesteld worden. In dit behandelplan wordt de oorzaak (of oorzaken) van de klacht behandeld. Mogelijk wordt er eerst in de behandelkamer behandeld, maar op den duur zal dit voornamelijk in de oefenzaal zijn. Daarnaast geven wij adviezen en duidelijke instructies mee, zodat u ook zelf aan de slag kan met uw herstel.

Beide therapeuten hebben de master Orthopedische Manuele Therapie succesvol afgerond.

Benieuwd of de manueel therapeut iets voor u kan betekenen? Neem contact met ons op!