Fysioveld in beweging

Atrose

Artrose

Artrose is een veelvoorkomende gewrichtsaandoening waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruitgaat. Kraakbeen zorgt ervoor dat het gewricht soepel beweegt en het vangt schokken van het lichaam op. Bij artrose beweegt het gewricht dus minder soepel en kunnen schokken minder goed opgevangen worden. Hierdoor kunt u stijfheid (start- en in de ochtend) en pijnklachten ervaren. Soms is er ook zwelling zichtbaar. 

Vaak komt artrose op oudere leeftijd voor, maar ook jonge mensen kunnen artrose krijgen. Bijvoorbeeld na een blessure of operatie. Ondanks dat artrose een chronische aandoening is (het gaat niet meer over), kunt u er wel wat aan doen! Bewegen, meer spierkracht krijgen en zorgen dat u niet te zwaar bent/wordt.

Bewegen is juist met artrose erg belangrijk voor u. Door bewegen maakt u de spieren, pezen en banden sterker rondom uw gewricht. Daarnaast komt er extra gewrichtsvloeistof vrij tijdens het bewegen. Deze gewrichtsvloeistof zorgt dat u weer soepeler kunt bewegen. Let er wel op dat u de gewrichten niet gaat overbelasten. Wij kunnen u helpen om de balans hierin te vinden. Daarnaast geven wij adviezen hoe u het beste met artrose kunt omgaan.

  • Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem contact met ons op!
  • Bij Fysioveld in beweging kunnen wij vaak uw klachten verminderen/verhelpen.
  • Na een specialistisch onderzoek zullen wij de oorzaak van uw klachten achterhalen. Zo kan er specifiek behandeld worden. Na het onderzoek leggen wij u graag uit wat er uit het onderzoek is gekomen en wat de oorzaak is van uw klachten.
  • Samen met u stellen wij een persoonlijk behandelplan op. Vaak geven wij u adviezen en oefeningen mee, zodat wij samen zorgen voor een snel en optimaal resultaat.
  • De fysiotherapeuten van Fysioveld in beweging zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten.