Fysioveld in beweging

Nekklachten

Nekklachten

Nekklachten komen vaak voor. Vaak voelt nekpijn aan als een zeurende pijn met pijn bovenop de schouders. Soms kunt u hierdoor uw hoofd minder goed draaien. Uw nekspieren voelen gespannen en stijf aan.

Daarnaast kunnen uw nekklachten voor meerdere klachten en/of symptomen zorgen, namelijk:

  • hoofdpijn
  • uitstralende pijn naar de armen
  • tintelingen/doofheid in de vingers
  • duizeligheid

Hoofdpijn

Twee derde van de Nederlanders heeft wel eens last van hoofdpijn. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, namelijk migraine, clusterhoofdpijn, aangezichtspijn en spanningshoofdpijn. De oorzaak voor de verschillende soorten hoofdpijn varieert. Bij Fysioveld in beweging kunnen wij onderzoeken of er een verband aanwezig is tussen uw nekklachten en de hoofdpijn.

Uitstralende pijn naar de armen/tintelingen in de vingers

Nekklachten kunnen zorgen voor een uitstralende pijn naar de armen en/of tintelingen in de vingers. De oorzaak van deze klachten kan heel erg variëren: van een gespannen spier tot een nekhernia. Door specifieke testen te gebruiken wordt onderzocht wat de oorzaak is van uw klacht.  

Duizeligheid

Duizeligheid bestaat uit verschillende vormen, zoals een licht gevoel in het hoofd, een onvast gevoel in de benen en bang om te vallen of het gevoel dat alles om u heen draait en beweegt. Dit laatste wordt ook wel draaiduizeligheid genoemd. Een mogelijke oorzaak hiervan is een storing in de buisjes van uw evenwichtsorgaan. Bij Fysioveld in beweging kunnen wij onderzoeken of dit de oorzaak van uw duizeligheid is en u kunt hiervoor bij ons behandelt worden.

  • Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem contact met ons op!
  • Bij Fysioveld in beweging kunnen wij vaak uw klachten verminderen/verhelpen.
  • Na een specialistisch onderzoek zullen wij de oorzaak van uw klachten achterhalen. Zo kan er specifiek behandeld worden. Na het onderzoek leggen wij u graag uit wat er uit het onderzoek is gekomen en wat de oorzaak is van uw klachten.
  • Samen met u stellen wij een persoonlijk behandelplan op. Vaak geven wij u adviezen en oefeningen mee, zodat wij samen zorgen voor een snel en optimaal resultaat.