Fysioveld in beweging

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in het houdings- en bewegingsapparaat. Wij helpen bij het voorkomen, verhelpen of het verminderen van lichamelijke klachten om weer zo optimaal mogelijk te kunnen bewegen. Er wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Dit behandelplan is gericht op uw doel.

Intake

Tijdens de eerste afspraak worden allerlei vragen gesteld over uw klachten, bijvoorbeeld waar heeft u klachten? Wanneer heeft u klachten? Zijn er mogelijkheden die u kan doen om de pijn te verergeren of juist te verminderen? Nadat er een duidelijk beeld is ontstaan van uw klachten wordt er een onderzoek bij u uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek worden allerlei testen en bewegingen uitgevoerd. Na het vraaggesprek en het onderzoek wordt in overleg met u het behandelplan bepaald. Hierin wordt besproken wat de conclusie is van het onderzoek en waar u het meeste mee geholpen bent. Mogelijke opties zijn: starten met fysiotherapie, eerst overleggen met de huisarts/specialist of bijvoorbeeld advies en tips, zodat u zelf verder kan werken aan uw herstel.

Behandeling

Wanneer uw klachten in kaart zijn gebracht wordt er een behandelplan opgesteld. Hierin worden uw doelen en wensen meegenomen. Voorbeelden van behandelingen zijn: oefentherapie (gericht op uithoudingsvermogen, houding, kracht, stabiliteit of coördinatie) en mobiliseren. Ook kan shockwave, Dry Needling of specifieke manuele technieken toegepast worden. Daarnaast worden er duidelijke adviezen en instructies meegegeven, zodat u zelf ook aan de slag kan gaan met uw herstel om zo snel mogelijk uw doel te behalen.

Benieuwd of de fysiotherapeut iets voor u kan betekenen? Neemt contact met ons op!