Fysioveld in beweging

Knieklachten

Knieklachten

Er zijn verschillende oorzaken voor knieklachten. Pijn aan de voorzijde of rondom uw knie komt het meest voor. Uw klachten kunnen onder andere veroorzaakt worden door een niet goed bewegende knieschijf, maar ook door bijvoorbeeld overbelasting van de pees. Veelvoorkomende aandoeningen zijn het patellafemoraal pijnsyndroom, osgood Schlatter of een jumpers knee.

Knieklachten door sport komen ook veel voor. Denk hierbij aan een gescheurde kruisband of meniscus, maar ook de binnen- of buitenband van de knie kan (gedeeltelijk) scheuren. Daarnaast kan er sprake zijn van veranderingen in weefsel na verloop van tijd, bijvoorbeeld knie artrose of degeneratief meniscusletsel (afname van de kwaliteit van de meniscus, vaak door ouderdom).

De verschillende knieklachten hebben elk een specifiek behandelplan nodig. Het is daarom van belang dat uw knie goed onderzocht wordt, zodat de juiste diagnose gesteld kan worden. Het komt voor dat de knieklachten het gevolg zijn van bijvoorbeeld een verkeerd beweegpatroon door problemen in uw heup, enkel of rug. Bij Fysioveld in beweging wordt er altijd in een keten onderzocht en behandeld. Dit betekent dat er verder wordt gekeken dan alleen uw knieklacht.

  • Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem contact met ons op!
  • Bij Fysioveld in beweging kunnen wij vaak uw klachten verminderen/verhelpen.
  • Na een specialistisch onderzoek zullen wij de oorzaak van uw klachten achterhalen. Zo kan er specifiek behandeld worden. Na het onderzoek leggen wij u graag uit wat er uit het onderzoek is gekomen en wat de oorzaak is van uw klachten.
  • Samen met u stellen wij een persoonlijk behandelplan op. Vaak geven wij u adviezen en oefeningen mee, zodat wij samen zorgen voor een snel en optimaal resultaat.
  • De fysiotherapeuten van Fysioveld in beweging zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten.