Fysioveld in beweging

Enkel- en voetklachten

Enkel- en voetklachten

Er zijn verschillende oorzaken voor enkelklachten. Bij enkelklachten denken we al snel aan een verstuikte enkel. Dit is het geval wanneer de voetzool te ver naar binnen of buiten draait. Vaak worden de klachten in de loop van de tijd vanzelf minder. Soms is uw enkel zo pijnlijk, dat deze niet goed belast kan worden. De fysiotherapeut is de aangewezen persoon om u hiermee te helpen.

Niet alleen een verstuikte enkel komt regelmatig voor. Achillespeesklachten en hielspoorklachten zijn ook veelvoorkomende klachten. Bij zowel achillespees- als hielspoorklachten is er sprake van beschadigingen in het peesweefsel. Dit kan het gevolg zijn van overbelasting. Vaak ontstaan de klachten geleidelijk. Meestal ervaart u eerst de pijn na inspanning, maar op den duur kan dit ook al tijdens de belasting (bijvoorbeeld sporten) aanwezig zijn.

Hoe langer deze klachten niet worden behandeld, hoe langer de klachten vaak aanwezig blijven! Peesklachten kunnen goed behandeld worden. Indien nodig kan bij Fysioveld in beweging gebruik worden gemaakt van shockwave. Echter is dit niet altijd noodzakelijk. De fysiotherapeuten van Fysioveld in beweging zullen dit beoordelen en een passend behandelplan voor u opstellen.

  • Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem contact met ons op!
  • Bij Fysioveld in beweging kunnen wij vaak uw klachten verminderen/verhelpen.
  • Na een specialistisch onderzoek zullen wij de oorzaak van uw klachten achterhalen. Zo kan er specifiek behandeld worden. Na het onderzoek leggen wij u graag uit wat er uit het onderzoek is gekomen en wat de oorzaak is van uw klachten.
  • Samen met u stellen wij een persoonlijk behandelplan op. Vaak geven wij u adviezen en oefeningen mee, zodat wij samen zorgen voor een snel en optimaal resultaat.
  • De fysiotherapeuten van Fysioveld in beweging zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten.
  • Fysioveld in beweging maakt gebruik van shockwave. Indien nodig en in overleg met u kan dit een onderdeel van de behandeling worden.