Fysioveld in beweging

Schouderklachten

Schouderklachten

Schouderklachten komen veel voor en blijven soms lang aanwezig. Bij schouderklachten heeft u pijn in en rond het schoudergewricht en vaak ook in de bovenarm. Meestal verergeren uw klachten bij het heffen van de arm. Daarnaast kan de pijn uitstralen naar uw schouderbladen, nek, elleboog en vingers. Ook gaat het liggen op de pijnlijke schouder regelmatig moeizaam. Door schouderklachten gaat vaak het werken, sporten, boodschappen doen of het huishouden moeilijker. Schouderklachten kunnen dus veel beperkingen veroorzaken in uw dagelijks leven.

Er zijn veel verschillende oorzaken van schouderklachten. Vaak ontstaan de klachten door overbelasting. Hierdoor ontstaat irritatie van bijvoorbeeld een pees of slijmbeurs. Dit geeft pijn bij het belasten van uw schouder, maar ook bijvoorbeeld bij het liggen op de schouder. Mogelijk is er ook sprake van uitstraling in uw arm. Andere oorzaken van schouderklachten zijn bijvoorbeeld: artrose, verkalkingen in pezen, instabiliteit van het schoudergewricht of bijvoorbeeld een frozen shoulder. Daarnaast kan er sprake zijn van een scheurtje in de pees of spier door bijvoorbeeld een val.

Er zijn dus veel mogelijke oorzaken van schouderklachten. Het is belangrijk dat er bij u snel een diagnose gesteld kan worden, zodat er een gericht behandelplan opgesteld wordt. Veel klachten kunnen namelijk middels een behandeling en oefentherapie verminderd worden. Blijf dus niet al te lang met uw klachten rondlopen.

  • Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem contact met ons op!
  • Bij Fysioveld in beweging kunnen wij vaak uw klachten verminderen/verhelpen.
  • Na een specialistisch onderzoek zullen wij de oorzaak van uw klachten achterhalen. Zo kan er specifiek behandeld worden. Na het onderzoek leggen wij u graag uit wat er uit het onderzoek is gekomen en wat de oorzaak is van uw klachten.
  • Samen met u stellen wij een persoonlijk behandelplan op. Vaak geven wij u adviezen en oefeningen mee, zodat wij samen zorgen voor een snel en optimaal resultaat.
  • De fysiotherapeuten van Fysioveld in beweging hebben beiden de opleiding extended scope – gericht verwijzen afgerond. Hierdoor zijn wij beter in staat om te beoordelen of aanvullend onderzoek van de schouder, bijvoorbeeld een echo, noodzakelijk is. Dit doen wij altijd in overleg met de huisarts.