Fysioveld in beweging

Hand- en polsklachten

Hand- en polsklachten

Hand- en polsklachten komen regelmatig voor na een trauma, bijvoorbeeld na een val of een ongeluk. Ook kunnen hand- en polsklachten ontstaan na overbelasting. Het is belangrijk dat er bij u snel een diagnose gesteld kan worden, zodat er een gericht behandelplan opgesteld kan worden. Eén van de meest bekende hand- en polsklachten is het carpaal tunnel syndroom. Bij het carpaal tunnel syndroom wordt de middelste handzenuw ingeklemd ter hoogte van uw polsgewricht. Hierdoor ontstaat pijn, tintelingen of een doof gevoel in uw vingers (duim, wijsvinger en middelvinger) en uw handpalm. De tintelingen en/of doof gevoel zult u vaak in de nacht ervaren. Het is ook mogelijk dat uw krachtsverlies ervaart in de hand.

Met specifieke testen kunnen wij onderzoeken of er sprake is van een carpaal tunnel syndroom. Daarnaast testen wij ook andere gewrichten, zoals de elleboog, schouder en nek om te kijken waar de zenuw ingeklemd wordt. We zullen u gerichte adviezen geven en met u bespreken of een brace/spalk verstandig is.

Naast het carpaal tunnel syndroom, kunnen ook bijvoorbeeld de ziekte van Quervain, artrose van de hand en een trigger-/ mallet finger zorgen voor hand- en polsklachten. Er zijn dus meerdere oorzaken van pols- en handklachten. Het is belangrijk dat er bij u snel een diagnose gesteld kan worden, zodat er een gericht behandelplan opgesteld wordt.

  • Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem contact met ons op!
  • Bij Fysioveld in beweging kunnen wij vaak uw klachten verminderen/verhelpen.
  • Na een specialistisch onderzoek zullen wij de oorzaak van uw klachten achterhalen. Zo kan er specifiek behandeld worden. Na het onderzoek leggen wij u graag uit wat er uit het onderzoek is gekomen en wat de oorzaak is van uw klachten.
  • Samen met u stellen wij een persoonlijk behandelplan op. Vaak geven wij u adviezen en oefeningen mee, zodat wij samen zorgen voor een snel en optimaal resultaat.